Ν.Δ. vs Ν.Δ.

Κλείνουμε το μικρό αυτό αφιέρωμα στη… μάχη της Κρήτης με τον εμφύλιο Ν.Δ. εναντίον Ν.Δ.. Τα πυρά όπως ήταν αναμενόμενο πήραν και τον παριστάμενο Υπ. Δικαιοσύνης.

ΕΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (βουλ. Ηρακλείου – Ν.Δ.): Εγώ νομίζω ότι αυτή η ιστορία μας αδικεί, ότι αδικεί το πολιτικό σύστημα. Θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να πάρετε μια θέση σήμερα, να πείτε ότι «εγώ θα το κάνω ή δεν θα το κάνω».
ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (βουλ. Χανίων – Ν.Δ.): Κόφτε το! Δεν θα γίνει κανένα άλλο Εφετείο. Δεν υπάρχει…
ΕΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πρώτα-πρώτα, θα παρακαλέσω τον κ. Μαρκογιαννάκη τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος το οποίο και εγώ υπηρετώ με συνέπεια τόσα χρόνια, να μιλάει ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και όχι ως κομματάρχης επαρχίας των Χανίων.

Όχι «Σοβιετική ανάκριση»

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (Υπ. Δικαιοσύνης): Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά και το κράτος, αγαπητέ μου Μανόλη, (σ.τ.πΒ*: Κεφαλογιάννη) δεν είναι τιμωρός. Το κράτος έχει παιδιά του όλους τους νομούς και δεν θα βάλει τον ένα νομό απέναντι στον άλλο να σκοτωθεί. Αυτό θα κάνει το κράτος.
Εγώ τελείωσα, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ όλους σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Κύριε Υπουργέ, έχετε νομοτεχνικές διορθώσεις; Με τη συνέχεια του κράτους θα τις ξεχάσουμε! Έχουμε ασυνέχεια στη σκέψη μας.

ΕΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, είπατε «όχι»; Εφετείο θα γίνει δηλαδή ή δεν θα γίνει;
Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (Υπ. Δικαιοσύνης): Είπα ότι δεν θα αιματοκυλίσω την Κρήτη. Θα έρθω με διάλογο, για να βρω τη λύση.
ΕΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Οι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. λένε «όχι». Οι συνάδελφοι των Χανίων λένε «όχι». Εσείς τι λέτε; Όχι ή ναι;
Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (Υπ. Δικαιοσύνης): Ακούστε τώρα. Δεν θα παίξουμε. Ούτε στις ανακρίσεις σοβιετικού τύπου δεν ήταν έτσι το «ναι» ή το «όχι». Ελάτε τώρα!

Advertisements