η Μάχη της Κρήτης

Κρητικός εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε εχθές στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το Αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης. Η Ανατολική Κρήτη εναντίον Δυτικής Κρήτης με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν Ηρακλειώτες Βουλευτές για την ίδρυση και δεύτερου Εφετείου στο Ηράκλειο, κάτι που σθεναρά αρνούνται οι Χανιώτες συνάδελφοί τους.

Σε αυτό τον εμφύλιο δεν υπήρχαν βουλευτές Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Μόνο βουλευτές Ηρακλείου – Χανίων.

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (βουλ. Χανίων – ΝΔ): Εμείς υποστηρίζουμε ότι για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης φτάνει ένα Εφετείο, αρκεί να λειτουργεί σωστά.
ΕΛ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (βουλ. Ηρακλείου ΝΔ): Ευχαριστώ τον αγαπητό συνάδελφο, τον κύριο Μαρκογιαννάκη, για την πρόταση την οποία έκανε ότι, εάν είναι να αποδοθεί σωστά η δικαιοσύνη, ας πάει το Εφετείο στο Ηράκλειο.
ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν καταλάβατε την ειρωνεία;
ΕΛ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν επιθυμούμε καμία μεταφορά Εφετείου από τα Χανιά προς το Ηράκλειο. Επιθυμούμε να γίνουν και άλλα Εφετεία έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και μόνο αυτό.

Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Τώρα, κύριε Υπουργέ, αρχίζει το κρητικό πεντοζάλη… Κύριε Σκουλάκη και τώρα ο λόγος σε εσάς. Σας βλέπω μετά μειδιαμάτων.
ΕΜ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ (βουλ. Ηρακλείου Χανίων – ΠΑΣΟΚ): Εσείς πάτε να ρίξετε λάδι στη φωτιά, …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Το λάδι έχει πέσει προ πολλού! Δεν χρειάζεται να ρίξει κανείς τίποτα άλλο.
ΕΜ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: … αλλά εγώ θα ρίξω νερό. […]
Γιατί κύριε Μαρκογιαννάκη γελάτε; Επειδή μπήκα λίγο στα αμπελοχώραφά σας; Τι έκανα; Διαβάζω, κύριε Μαρκογιαννάκη, δηλώσεις.
ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (βουλ. Χανίων – ΝΔ): Θα μου ελέγξετε το γέλιο;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Αφήστε το γιατρό να μιλήσει περί νομικών!

Advertisements