«αμφισβητώ τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων»

Επανέφερε την αμφισβήτησή του στον τρόπο που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως στον τρόπο που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από τα ΜΜΕ, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Εγώ δεν αμφισβητώ την επιστημονική μέθοδο των ερευνών ούτε αγνοώ το ρόλο των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Επιχειρηματική δραστηριότητα έχουμε. Δεν είναι ανεξάρτητα ινστιτούτα ερευνών. Εκείνο το οποίο αμφισβητώ είναι η εξαγωγή, η ανάγνωση και η προβολή των συμπερασμάτων των δημοσκοπήσεων. […]

Τι γίνεται και πώς αντιδρούμε στις συγχωνεύσεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου βλέπουμε ξαφνικά ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης χωρίς καμία επιστημονική γνώση και μόνο από πολιτική ή δημοσιογραφική σκοπιμότητα ή σκοπιμότητα η οποία προέρχεται για την αναβάθμιση της τηλεθέασης, πραγματοποιεί συγχωνεύσεις δημοσκοπήσεων; Και επί της συγχώνευσης των δημοσκοπήσεων και από τα πορίσματα της συγχώνευσης των δημοσκοπήσεων, εξάγονται και πολιτικά συμπεράσματα, τα οποία στη συνέχεια βεβαίως τροφοδοτούνται και προς την κοινή γνώμη.

Advertisements