όχι τσιμέντο στο πάρκο Γουδή

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά της δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Παπουτσής εξηγεί τους λόγους που αν και στην αρμόδια επιτροπή το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ στη δημιουργία Μουσείου, διαβάζοντας την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, στην ολομέλεια ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου:

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής επιβεβαιώνει στο σύνολό τους όλες τις παρατηρήσεις, τις οποίες είχαμε εκθέσει και τις επιφυλάξεις μας και όχι μόνο αυτό, αλλά υπενθυμίζει ότι εδώ γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις του νόμου και υπερβάσεις, όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο της Αθήνας. […] Επιπλέον, δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα πουθενά για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, το οποίο αποτελεί βασικό και μόνιμο στόχο όλου του αθηναϊκού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ρήγας, Βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε:

[…] έρχεται να τραυματίσει πολύ συγκεκριμένα το περιβάλλον, έρχεται να μειώσει και να περιορίσει και να δημιουργήσει περισσότερη ασφυξία στην ήδη απάνθρωπη τσιμεντούπολη της Αθήνας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις δομικές παρεμβάσεις που κάνετε, όπως και σε κάποιες άλλες ρυθμίσεις που έχουν να κάνουμε τη δημιουργία ελικοδρομίου, με τη δημιουργία δρόμων χαμηλής κυκλοφορίας και με κάποιες άλλες διευθετήσεις που μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους.

Advertisements