σήμερα η τροπολογία για δημοσκοπήσεις

Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για το «Πολιτιστικό Κέντρο της Αστυνομίας» (!!!) κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση που επιτρέπει τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων έως και δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Η μέχρι τώρα πρακτική, απαγόρευε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τις δημοσκοπήσεις (που μπορούσαν να γίνονται αλλά να μην δημοσιεύονται) δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές.

Εχθές το απόγευμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Παπουτσής έθεσε θέμα διαφάνειας μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών δημοσκοπήσεων. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει σήμερα όλα τα στοιχεία που να δείχνουν τι και ποιες συναλλαγές έχουν γίνει μεταξύ υπουργείου και εταιρειών:

[…] Όφειλαν να τα έχουν παραδώσει και να τα έχουν γνωστοποιήσει. Δεν έχουν γνωστοποιήσει τίποτα.
Παρακαλούμε πάρα πολύ να φέρετε όλα τα στοιχεία εδώ, διαφορετικά να αποσύρετε την τροπολογία για να επανέλθετε σε μια συνολική συζήτηση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που λειτουργεί για τις δημοσκοπήσεις, με τη συμμετοχή φυσικά όλων των κομμάτων.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, πέταξε το «μπαλάκι» στον υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, λέγοντας ότι:

[…] θα υπάρχει ενημέρωση και ο κ. Ρουσόπουλος φέρνει την τροπολογία, ύστερα από συζήτηση που είχε γίνει σε ακρόαση στην Επιτροπή της Βουλής και του είχε ζητηθεί να έλθει η τροπολογία αυτή. Θα υπάρχει, λοιπόν, η ενημέρωση…

Όλο το κείμενο της τροπολογίας που αφορά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από τις δημοσκοπήσεις μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Advertisements