Κατατέθηκε η σύμβαση OTE – DT

Κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, διέψευσε τους ισχυρισμούς Βγενόπουλου ότι είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τη MIG και είπε ότι με η συμφωνία ανοίγει νέα σελίδα για τον ΟΤΕ και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία θα απασχολήσει κατ’ αρχήν την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, όπου θα υπάρξει και η σχετική τριβή των κομμάτων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται στη συνεδρίαση της επιτροπής να ζητήσουν να παρευρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, κύριοι Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης αντίστοιχα.

Στη συνέχεια η σύμβαση θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και κύρωσή της.

Το πότε και το πόσες συνεδριάσεις θα χρειαστούν για την υπερψήφισή της ή μη θα αποφασισθεί στο Συμβούλιο Προέδρων της Βουλής. Γενική εκτίμηση είναι πάντως ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται με αυτή την υπόθεση.

Να σημειώσουμε ότι την επομένη Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, στην επιτροπή οικονομικών θα παρουσιαστεί ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, η εξέταση του οποίου αναβλήθηκε λόγω της μεγάλης διάρκειας που είχε η ακρόαση του κ. Βγενόπουλου.

Advertisements