«κος Στυλιανίδης απουσιάζει επιδεικτικά»

ο κος Βενιζέλος επέκρινε έντονα την απουσία του Υπουργού Παιδείας από τη χθεσίνη συζήτηση επερώτησης σχετικής με την αρμοδιότητα του (ΤΕΙ):

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, η επερώτηση των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας ο κ. Στυλιανίδης βλέπω ότι σήμερα απουσιάζει επιδεικτικά.
[…]

Συνιστά προσβολή για το Κοινοβούλιο και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση η απουσία του κυρίου Στυλιανίδη. Η προσβολή αυτή επιτείνεται καθώς βρισκόμαστε στην παραμονή της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι οικογένειες και παιδιά αγωνιούν και σήμερα θα έπρεπε να ακούσουν τον αρμόδιο Υπουργό να απευθύνεται και σε αυτούς από το Βήμα της Βουλής.

ο Υφυπουργός Παιδείας, κος Σπ.Ταλιαδούρος απάντησε ότι ο Υπουργός «όσες φορές χρειάστηκε παραβρέθηκε στην Αίθουσα και απήντησε σε ερωτήσεις και επερωτήσεις» και επικαλέστηκε τις πανελλαδικές, «μια ημέρα κρίσιμη και επιβαρυμένη»

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: […] θα ήθελα και εγώ να πω ότι είναι η τρίτη κατά σειρά επερώτηση αρμοδιότητός του, που βρίσκει τον κ. Στυλιανίδη απόντα.

Απουσιάζει συστηματικά. Η δε έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ήταν ένας παραπάνω λόγος για να είναι εδώ ο κύριος Υπουργός

βλέποντας μάλιστα ότι ο Υφυπουργός απάντησε με γραμμένη δήλωση, έγινε ακόμη πιο αιχμηρός:

βλέπω ότι ήρθατε και προετοιμασμένος να απαντήσετε στην ένστασή μας. Απαντήσατε από χειρογράφου.

Αυτό συνιστά περαιτέρω προσβολή, δηλαδή επίταση του δόλου, όπως λέμε στο ποινικό δίκαιο. Υπήρχε πολιτικός δόλος, υπήρξε οργάνωση απουσίας του κ. Στυλιανίδη

Advertisements