Πυρηνοκίνητη Βουλή (ΙΙΙ)

κάποιες δηλώσεις Βουλευτών (και δη μέλη της Κυβέρνησης) -μέσα στο Κοινοβούλιο- για το ζήτημα της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας τους τελευταίους μερικούς μήνες:

[μόνο εμείς διακρίνουμε μια σύγχυση;]

13 Δεκεμβρίου, 2007 – Υφυπουργός Εξωτερικών

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ: Όσον αφορά τη χώρα μας, είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για σχεδόν κάθε μορφή χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, πλην εκείνης για ερευνητικούς και ιατρικούς σκοπούς. Έχουμε δε επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για την κατασκευή πυρηνικών μονάδων μεγάλης κλίμακας σε περιοχές όπου υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας, όπως η περίπτωση των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

14 Φεβρουαριου, 2008 – Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πρέπει, όμως, να πω ότι όταν μία χώρα αναπτύσσεται, χρειάζεται ενέργεια. Η Ελλάδα σήμερα αναπτύσσεται και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς και ασφαλώς έχει ανάγκη ενέργειας. Εμείς, ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, θέλουμε η ενέργεια αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον και δεδομένου ότι δεν συζητάμε καν για την πυρηνική ενέργεια, η πιο φιλική μορφή πέρα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το φυσικό αέριο.

29 Φεβρουαρίου, 2008 – Υπουργός Εξωτερικών

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψιν εκφραστεί δημοσίως υπέρ του δικαιώματος όλων των χωρών και βεβαίως του Ιράν να αξιοποιούν την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, λαμβάνοντας πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

6 Μαίου, 2008 – Υφυπουργός Ανάπτυξης

Μόλις χθες, ο κος Καλαφάτης εξέφρασε, έμμεσα, την μεγάλη επιφύλαξη του (το είχε ξαναπεί στις 10 Δεκεμβρίου) στο ζήτημα της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα

Advertisements