Καραμανλής: Ενδιαφέρον για περιβάλλον

ο Πρωθυπουργος δήλωσε, στη Βουλή, άλλη μια φορά το ενδιαφέρον που δείχνει η Κυβέρνηση του για το περιβάλλον

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καθόλου δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον του Κομμουνιστικού Κόμματος για ζητήματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής προστασίας. Θα έλεγα όμως πως ούτε η Αντιπολίτευση μπορεί να αμφισβητεί το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης. Η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του φυσικού μας πλούτου, είναι εθνική υπόθεση που μας αγγίζει όλους.

επειδή μια από τις αγαπημένες εκφράσεις του κου Πρωθυπουργού είναι «Αυτή είναι η πραγματικότητα», λες και άμα το πούμε, έτσι είναι, να δούμε και μία άλλη πραγματικότητα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που από την αρχή του χρόνου εξαπολύει επιθέσεις σε όσους αποκάλυψαν το θέμα, χθες για πρώτη φορά παραδέχεται εμμέσως την αρνητική εξέλιξη

άλλη μια, 2 μόλις εβδομάδες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη, από τον κο Λοβέρδο, στη Βουλή:

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με δύο λέξεις θα προσπαθήσω να το αποδώσω. Δεν συγκροτήσατε, δεν ιδρύσατε Υπουργείο Περιβάλλοντος. Σας το λένε όλες οι πτέρυγες της Βουλής, το λένε οι Υπουργοί και της Κυβέρνησης αυτής και της προηγούμενης, σας το λέει ο κ. Δήμας κάθε μέρα και δεν ακούτε. Έχετε κλείσει τα αυτιά σας και δεν ακούτε.

και για να το εμπεδώσουμε, ας διαβάσουμε και τι είπε ο κος Πάγκαλος, φέτος, στις 21 Γενάρη, στη Βουλή:

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Εδώ άκουσα τον κύριο Υπουργό να μας λέει ότι ο κ. Δήμας έδωσε λάθος στοιχεία και ότι, τέλος πάντως, η Κυβέρνηση έχει δίκιο. Το εύχομαι.

Μακάρι, διότι η εικόνα της Κυβέρνησης της Ελλάδας, η οποία δίνει ψευδή στοιχεία και εκτίθεται και εκθέτει τη χώρα παγκοσμίως, μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας του Κιότο, καθόλου δεν μου αρέσει.

τέλος, ας επιστρέψουμε στην πραγματική πραγματικότητα, κι ας διαβάσουμε τι έλεγε, πριν από μόλις 16 μέρες στη Βουλή ο Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Και βεβαίως θα είμαστε εντάξει απέναντι και στις υποχρεώσεις της χώρας, και εννοώ υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτόκολλου του Κιότο και από τη σύμβαση πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή

κύριε Πρωθυπουργέ, δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον

Advertisements