Μπέζας: το πρόβλημα είναι ο πυρετός

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κος Μπέζας, εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ:

ΜΠΕΖΑΣ: Τελειώνοντας, θέλω επίσης να αναφέρω ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα η οποία έχει μια θετική διαφορά πληθωρισμού σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης. Υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες έχουν τέτοιου τύπου θετική διαφορά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι (…) δεν υπήρξε αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

είναι σα να πας στο γιατρό με πυρετό, και να σου πει

το πρόβλημα σου, αγαπητέ μου, είναι ότι δεν έχει πέσει ο πυρετός

βέβαια, αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα, μη μπορώντας να κατηγορήσει τις προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γι αυτό το ζήτημα, φροντίζει να πετάξει το μπαλάκι στο Υπουργείο Ανάπτυξης:

ΜΠΕΖΑΣ: Το Υπουργείο Ανάπτυξης, απ’ ό,τι γνωρίζω, σας απάντησε αναλυτικά για τα μέτρα, τα οποία έχει λάβει, για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου (της αύξησης των τιμών)

και για να μη φανεί ότι δε βοηθάμε τους συναδέλφους, σας βεβαιώνουμε ότι …

ΜΠΕΖΑΣ: Το δικό μας Υπουργείο, κυρίως μέσω της ΥΠ.Ε.Ε., της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις βοηθά στους ελέγχους που διενεργούν.

οκ. Άρχισε να τελειώνει το «το ΠΑΣΟΚ φταίει» και μπαίνει σιγά-σιγά το «μα εμείς τα κάναμε τέλεια. Άλλοι φταίνε, πιο δίπλα …»

Advertisements