Δημοψήφισμα; Κάνετε ΟΛΟΙ λάθος

είναι γνώμη μας ότι ένα αίτημα που …

  • υπογράφεται από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και
  • βάζει τους Βουλευτές να κάνουν «Κοινοβουλευτική γυμναστική», όπως θα’λεγε και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, …

… σε τόσο βασικά ζητήματα της Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να είναι καλό πράγμα

«Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 116 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως, που υπέβαλαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κα Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης και οι Βουλευτές των κομμάτων τους, με την οποία ζητείται, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδάφιο δεύτερο του Συντάγματος και το άρθρο 116 του Κανονισμού της Βουλής, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις»»

δυστυχώς η ΝΔ βαλθηκε να αποδείξει πόσο λάθος έχουν όλοι οι υπόλοιποι, αναφερόμενη και στην Κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, συμπεριφορά που καυτηρίασε εύστοχα ο Βουλευτής Λάρισας (ΠΑΣΟΚ) κος Σαχινίδης:

Σε ποια πλειοψηφία αναφέρεστε; Διότι το ποσοστό που πήρατε, ήταν κάτι κοντά στο 42%. Στο νόμο αυτό αντιτίθεται το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που έλαβε ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 50%. Αλλά από δημοσκοπήσεις τις οποίες όποτε σας συμφέρει τις επικαλείστε, όποτε δεν σας συμφέρει τις αγνοείτε, βγαίνει ότι οκτώ στους δέκα πολίτες αρνούνται τις αλλαγές αυτές, αλλά επιπρόσθετα -και κάτι χειρότερο- έξι στους δέκα από τους ψηφοφόρους σας δεν θέλουν την αλλαγή αυτή.

Advertisements